skip to main content

Julie Sohn Boutique by CCT Arquitectos

/up/images/featured/images/julie-sohn-boutique1base.jpg

CCT Arquitectos projected the Julie Sohn Boutique located in Barcelona combining elegance with edginess.

The store flows around a central multifamily entry. While one arm of this U-shaped space terminates in a shop window, the other serves as the store entrance. The architects rehabilitated the brick walls, barrel-vaulted ceiling, and concrete floors, and pulled their interventions away from the historic frame.

In the entrance, a steel gangplank traverses a 1,5 meter tall basement, flanked by glass sheets. The display window opposite the entry also rises as a double-height volume in order to draw daylight into the subterranean stock room.

Once inside, a sculptural dropped ceiling that contrast with the raw historic interior receives the visitor. Giant white-lacquered pictures frames with backlight mounter to the structural brick wall serve as hanger and shelving units.

Photos by Eugeni Pons

Published with permission of CoolBoom

Do you like this post?

yes: 90     no: 91

Share

Share


logo © 2007 4-INDUSTRY, s.r.o. All rights reserved. Privacy Policy –  Terms of Service