skip to main content

Family house, Záběhlice, Prague

/up/images/featured/images/zabehlice.jpg

The new house is intentionally drawing and dissolving into the landscape by means of sinking below the ground and by division into several smaller volumes significantly dividing the lower and upper levels. Natural materials, stucco and revetments of the of the basement floor, together with used climbing plants integrate the house into the garden. The sloped ground was used for the terrace arrangement of the house and the maximum interconnection of dwelling spaces on both levels with the garden. On the north side, we hid the lower level of the house as well as the auxiliary constructions in the ground. The lower level accommodating bedrooms resemble stone retaining walls built in the neighbouring garden, which means that the lower parts of the house look rather like a ground arrangement of the plot.

source: magazine ARCHITEKT

Do you like this post?

yes: 121     no: 149

Share

Share


logo © 2007 4-INDUSTRY, s.r.o. All rights reserved. Privacy Policy –  Terms of Service