skip to main content

Black House

/up/images/featured/images/Black_house0.jpg

Bakers Architecten designed a complex containing six apartment with semi-underground parking and the new premises of Baker Architecten in Utrecht.

The building is a contemporary addition to an existing urban fabric, in which the notion of “living above work” has been accentuated by placing the dwellings in a solid volume on top of a glazed podium.

An internal courtyard has been created by placing the black volume that contains the various maenad of access for the complex. The semi-underground car park is reached via a ca parking lift, while a communal staircase leads to the walkways along which the apartments are suited. The wide walkways also serve as outdoor space for the dwellings.

Via Architecture Lab

CoolBoom

Do you like this post?

yes: 105     no: 107

Share

Share


logo © 2007 4-INDUSTRY, s.r.o. All rights reserved. Privacy Policy –  Terms of Service